25-N: DIA PER L'ERRADICACIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES - EL MANIFEST DE L'ALUMNAT

         El motiu d'aquest escrit és mostrar la importància de lluitar contra les violències             
masclistes, com ens afecten i què podem fer els adolescents per evitar-les.


Respecte al 25N, és un dia en el qual les associacions feministes de tot el país convoquen diverses concentracions i manifestacions. Es continuen fent a causa de què les violències masclistes són encara un problema per a la nostra societat i es necessiten persones que visibilitzin el que ocorre i conscienciar-nos-en.


Convé ressaltar que lluitar contra les violències masclistes és important per evitar mals físics o psicològics, i així acabar amb la violència, que pot arribar, en el cas més greu, a un assassinat. Es tracta d3 reconstruir a poc a poc la societat per tal que no hi hagi violències.


El punt següent és parlar sobre què són les violències masclistes i com ens afecten. Les violències masclistes són tots els atacs que sofreixen majoritàriament les dones, encara que també hi ha homes que la pateixen. Hi ha molts de tipus de violències masclistes, com la violència física, psicològica, sexual o econòmica. Es pot produir en àmbits de parella, familiar, laboral, social o digital. I totes tenen lloc en àmbits públics o privats.


Ens afecten d'una manera negativa i fa que moltes dones tinguin por a l'hora d'anar al carrer, ja que causen danys i patiments físics, sexuals i psicològics. Poden arribar a patir un trauma molt gran i fins i tot que no desitgin continuar vivint. Alguns dels sofriments psicològics que es poden patir són baixa autoestima, ansietat, sentiments de culpabilitat, angoixa.


El que podem fer els adolescents són moltes accions en el nostre dia a dia per reduir les violències masclistes. Des de ben petits hem de ser educats o ensenyats amb pensaments més oberts i no pas patriarcals. També és important conscienciar-los, i no només els pares, sinó que els germans grans o cosins per aconseguir que vegin el perill i quines conseqüències porta participar en les violències masclistes, evitant així que de grans siguin irrespectuosos i no menyspreïn les dones. Per exemple, si jo estic amb el meu cosí petit jugant a la play i amolla alguna paraula on menysprea les dones, cal dir-li que no està bé i mostrar-li que realment molta gent està patint i ho està passant malament.


Si ens trobem en una situació on la persona està patint violències masclistes, hauríem de fer el possible per ajudar en lloc d'ignorar la situació. Ignorant, finalment, l'única cosa que obtenim és que els maltractadors encara actuïn d'aquesta manera, ja que no n'assumirien les conseqüències.


També crear un bon ambient dins casa és rellevant perquè els més petits de la família no vegin violència ni accions de menyspreu cap a ningú. Així doncs, que els adolescents i pares evitin fer segons quins comentaris a casa és rellevant perquè els infants no vegin males influències i visquin dins un ambient respectuós.


Els adolescents som l'exemple a seguir per als més petits i també el futur. És   la nostra responsabilitat donar bon exemple i fer que les coses canviïn ja.


Com a conclusió, volem arribar a una societat on ja no hi hagi violències i que no s'hagi de lluitar per eliminar-les. Una societat que deixi enrere els prejudicis, i on tothom pugui ser lliure de viure la seva vida. Sabem que el procés serà lent, però, amb el temps, aconseguirem millorar el món.




Comentaris