¿Qué he de fer per viure una vida feliç?

 Kai Arcos 1r BTC


¿QUÈ HE DE FER PER VIURE UNA VIDA  FELIÇ?



Hola, jo soc en Kai Arcos, un alumne de 1r B de batxillerat i ara explicaré com arribar a la conclusió de què he de fer per tenir una vida feliç. Per arribar aquí, m'he guiat pel "ikigai", que és un concepte japonès que tracta de la raó de viure la qual s'aproxima bastant a la meva pregunta del concepte de la felicitat. Abans de tot açò, explicaré què és la felicitat, després explicaré què és l'ikigai i, ja per acabar, una conclusió del que he de fer per trobar la felicitat o viure una vida feliç.


Per començar. el que tractaré és la felicitat, la qual és una emoció que es produeix en un ésser conscient quan arriba a un moment de conformació, benestar o ha aconseguit certs objectius que el fan com a individu, encara que cada persona pot tenir el seu propi significat sobre què significa la felicitat per a ella.

Ara que entenem un poc sobre la felicitat, detallaré qué és l’ikiga, ja que aporta bastant informació per tal de treure una conclusió del secret de viure una vida feliç. D’entrada, l'ikigai es compon del que t'agrada fer, del que et fa feliç i, també, d'allò en què que ets bo. El teu talent és allò en què destaques.


El primer que necessitarem per trobar el nostre Ikigai és fer una feina d'introspecció sobre els quatre pilars que sustenten la nostra vida. El primer pilar és el que suporta les coses que de debò ens agrada fer, allò que estimem. El segon pilar es basa en fer allò que ens va realment bé . El tercer, les coses que cadascú de nosaltres podem fer i que, a més, d'altres estarien disposats a pagar-nos, ja que, en la societat en la qual estem, el teu estatus econòmic afecta bastant en el teu dia a dia, i, el quart, allò que cadascú de nosaltres pot aportar per millorar la resta del món.


Ja amb tota aquesta informació en ment, podem arribar a una conclusió d'una vida feliç, que consistiria a aplicar els pilars de l’ikigai " i el concepte de com ser feliç que se’n deriva., Així doncs, el que hauries de fer és aplicar els pilars de l'ikigai. El primer seria trobar diferents activitats o situacions que ens agradin i ens omplin de confort i benestar, allò que de veritat ens faci bé i, ja per acabar, que porti una millora en l'ambient en el qual ens situem en el nostre dia a dia. Endemés, també és bastant important anar innovant perquè, cap i a la fi, si tot el que fas és tant repetitiu, acaba perdent aquella essència que proporciona.


Comentaris