Com saps si ets realment feliç?


Claudia Pons Serra


Com saps si ets realment feliç?


La paraula “felicitat” és rapida de dir, però a què ens referim amb ella? 

La felicitat significa tenir un sentiment agradable de satisfacció i absència de patiment. Sentir-se content i plaent. La felicitat no és alguna cosa física que estigui per allà fora esperant-te, l’has de trobar al teu interior. 

Jo crec que cadascú de nosaltres pot representar-se la felicitat de manera completament diferent i des d'un altre punt de vista.


Realment no saps que ets feliç si abans no has experimentat alguna situació negativa. Li hem donat molta importància a la felicitat, al  pensament positiu i a estar sempre bé. Però no hem d’ oblidar que les persones, al llarg de la seva vida, no només experimenten bones sensacions, a vegades sentim tristesa, dolor i pena. Les emocions “positives” les disfrutem sempre i les acceptem sense cap problema, però és absolutament normal de tant en quan sentir-se desil·lusionat, amb falta d'ànims o angoixat. Quan ja t’has sentit així, realment valores més les coses que t’agraden, que disfrutes fer i t’adones del canvi de sentiment que s’ha produït.


Una altra cosa que m’agradaria tenir en compte és si una persona et pot donar felicitat o no. Pot ser molt habitual la recerca de la felicitat. Quan t’adones que la felicitat depèn de tu, t’alliberes de la incertesa.  

Des del meu punt de vista, una persona no et pot entregar la felicitat que desitges. El que realment et produeix aquest element és el què estàs fent, no la persona amb qui ho fas. També crec que, òbviament, no és el mateix passar temps amb un desconegut que amb una persona propera i que estimes molt. És a dir, la persona no et dóna felicitat, però t’ajuda a conseguir-la o a mantenir-la constant, la qual cosa és molt important. 


En conclusió la felicitat l’has de treballar tu mateix, per tu mateix i ningú no te la donarà. 






Comentaris